Les PAHs catalanes es desvinculen del Bloc Salt per diferències amb la PAH Girona

Posted on Updated on

La cinquantena llarga de Plataformes d’Afectats per la Hipoteca catalanes i la campanya de l’Obra Social es desvinculen del Bloc Salt i de la PAH Girona en un comunicat. Asseguren que els gironins rebutjaren “de forma unilateral qualsevol decisió col·lectiva en termes tàctics i comunicatius”. Des de la PAH Girona responen que ells sempre han donat suport a “la voluntat de les famílies” del bloc i diuen que la seva “obligació és defensar-les”. El Bloc Salt, propietat de la Sareb, ha esdevingut l’estandart de les PAHs catalanes i estatals, especialment de la campanya de l’Obra Social.

Les diferències amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Girona feia temps que es venien discutint en les assemblees de les PAHs catalanes, sobretot a Barcelona. Alguns dels portaveus barcelonins a l’assemblea de PAHs catalanes i a la comissió de l’Obra Social havien posat en comú amb els seus companys les desavinences amb la representant “omnipresent” dels gironins, Marta Afuera.

La campanya Obra Social és de les més ambicioses que porta endavant la PAH. Consisteix en ocupar pisos propietat de bancs per a famílies que no tenen accés per cap altra via a una casa. D’aquesta manera s’han reallotjat 700 persones arreu de l’Estat. El Bloc Salt, per ser propietat de la Sareb (el banc dolent) i per haver forçat el pronunciament dels tribunals europeus de drets humans, s’havia convertit en una icona del moviment.

En les darreres assemblees s’ha comentat la postura més oberta i dialogant que manté ara la PAH Girona d’ençà que s’emetés el comunicat el passat dimarts 26. Tanmateix, encara no hi ha notícia de que s’hagi tornat a integrar plenament en el moviment.

La defensa del Bloc Salt fou, en bona part, el leitmotiv de l’ocupació de l’estant de la Sareb al Barcelona Meeting Point. Podeu llegir la notícia sobre aquest fet publicada en aquest blog així com la crònica que en publicà La Columna. Així mateix, podeu veure aquest vídeo que en va fer la PAH.

Per accedir al comunicat de les PAHs catalanes ho podeu fer des d’aquí i també podeu llegir la resposta de la PAH Girona des d’aquest altre enllaç.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s